Sziasztok!



Röviden leírom a szegedi Waldorf iskola udvarának egy lehetséges hasznosításáról szóló ötletemet. Megítélésem szerint az udvar adottságait továbbfejlesztve ki lehetne alakítani egy olyan hangulatú teret, amelyben színvonalas zenei produkciókat, koncerteket rendezhetnénk. Mindez többféle haszonnal is kecsegtethet.

1.Növelhetné az iskola ismertségét, rangját

2.Pénzügyi bevételt jelenthetne.

3.Lehetőséget teremtene a közös munkára, így közösségformáló erővel bírna

4.Sikeres pályázat esetén szebbé válhatna az udvar, korszerűbbé a hangosító technika

A koncerteket többféle módon tálalhatnánk. Mottónk lehetne jótékonysági est, de nem biztos, hogy ez a legszerencsésebb megoldás, hiszen ha megfelelően színvonalasak a produkciók, akkor csatlakozhatunk a már meglévő szegedi kulturális eseményekhez, vagy meghonosíthatunk újakat is. A nyár teljesen szabad teret enged ezeknek az elképzeléseknek a szünidő miatt. Mire is gondolok? Hogyan képzelhető mindez el a gyakorlatban?

Első körben olyan színvonalas előadókból álló koncertre gondolok, akik honorárium nélkül felajánlásból lépnek fel, és akik a Waldorfos szülők ismeretségi köréből kerülnek ki. Hogy vannak e ilyenek, az persze kérdéses, de azt hiszem egy estére való művészt lehet találni. Nem gondolom, hogy hosszú távon is működne ez a módszer, de az első 1-2 alkalom biztos megszervezhető így. Említetted, hogy van PR csoport az iskolában, így az ő segítségükkel el tudjuk juttatni a rendezvény hírét a médiáknak. A szülőket megérhetjük, hogy mindenki segítsen lehetőségei szerint nemcsak hogy népszerűsíteni az estet, hanem segítsen a jegyek értékesítésében. A potencionális nézők ebben az esetben nemcsak a szülők, hanem azok barátai, rokonai is. A díszvendégek soraiban ott ülhetnek majd a szegedi városvezetés döntéshozói, ami jó lehetőség a burkolt lobbizásra. Az estét egy tapasztalt műsorvezető konferálja, és nem gondolom, hogy direkt reklámbeszédre volna szükség az iskola részéről, inkább megelégednénk azzal a reklámmal, hogy az iskola helyt ad és megszervez egy igen színvonalas kulturális eseményt, és így növeli létjogosultságát szeged kulturális életében.

Az eseményt olyan címmel látnám el, ami azonban megmutatná a kötődést. Akár Waldorf Kamara Est, vagy Waldorf Művészeti Estek. De a legjobb címet úgy lehetne elnyerni, ha meghirdetnénk, hogy keressük a legjobb címet, és a szülők/gyerekek pályázhatnának. A nyertes kap egy tábla csokit. Apropó csoki. A rendezvény alatt büfé is kell, hogy működjön. Szendvics, kávé, üdítő, újabb bevételi lehetőség. Ha nem használható erre a konyha, akkor szoktak ilyen esetben valakitől segítséget kérni, akinek van engedélye kivonulni, és az ő nevében csinálni.

Mi az amit nem tudok? Például azt, hogy hány ember fér el ülve kulturáltan az udvaron. Meg azt sem, hogy milyen az udvar akusztikája. De ezeknek könnyen utána lehet járni. Hogyan lehetne a legkisebb költséggel egy egyszerű de helyes színpadot ácsolni…..és hogy a jelenlegi iskolai hangosítás első körben megfelel e egy ilyen eseményhez….

Azt gondolom, a fénytechnika megoldható lenne. Hangosítást lehet bérelni néhány 10.000 forintért. Az udvart fel lehet díszíteni szülői segítséggel.

Hosszú távon többféle célközönséget is meg lehet szólítani abban az esetben, ha az iskola kialakít egy hangulatos teret, ami alkalmas koncertek lebonyolítására. Lehetnek komolyzenei kamarakoncertek, jazzkoncertek…stb.

Ha ez nem is valósul meg, minimális célkitűzésként biztos vagyok benne, hogy jótékonysági céllal megvalósítható lenne egy évenként megrendezésre kerülő est, amely néhány száz vendéget jelentene, és néhány százezer forint bevételt hozna az erkölcsi és reklám nyereségen túl.

szeretettel

Krasznai Zoli – 1., 5., 8. oszt. apuka

s még egy ötlet: nem lehetne nyári munkalehetőséget teremteni a gyerekeknek? Inkább a nagyokra gondolok. Pl. venni egy fagyis kocsit vagy kettőt, és az utcákon csilingelve árulni a fagyit mint Bagaméri? A gyerekeknek nyári munka, zsebpénz, a sulinak bevétel… A gyerekek pólóján rajta, hogy Waldorf…Ha mindennap másik gyerek csinálná, feloszthatnák egymás között az egész nyarat. Szerintem nagy buli lenne…De lehet, hogy ez egy nagy marhaság…….

Címkék: | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése